- Boiling Point
- Thriller
- Wielka Brytania
- 94 min
Dla szefa kuchni Andy'ego zmiana dopiero się zaczęła, a on już ma spore opóźnienie. Jego restauracja jest przepełniona, po kuchni pałęta się niezadowolony inspektor sanitarny, a jakby tego było mało, na kolacji pojawiła się gwiazda gastronomii i szanowany krytyk kulinarny.
- Aktorzy: Stephen Graham, Hannah Walters, Jason Flemyng, Ray Panthaki, Vinette Robinson i 15 więcej
- Reżyser: Philip Barantini
- Scenarzyści: Philip Barantini, James Cummings
- Premiera światowa: 5 lipca 2021
- Ostatnia aktywność: 4 grudnia 2024
- Dodany: 22 maja 2022
-
Oceny krytyków
-
Oceny użytkowników
-
Recenzje krytyków
-
Rozegranie całości na jednym ujęciu zdawało się ekscytującym rozwiązaniem. Skróciło i skondensowało opowieść. Na ekranie dużo się dzieje i przewija się wiele ciekawych osobowości. Nie pozwoliło jednak pogłębić poszatkowanych wątków, stłumiło emocje. Dlatego im bliżej zakończenia, tym większe staje się wrażenie naskórkowości i nie do końca wygranego potencjału.
-
Wspaniały film, energetyczny, bardzo blisko braci Safdie i ich Nieoszlifowanego diamentu z fantastycznym występem Adama Sandlera.
-
W kuchni jak na wojnie, dowodziła w słynnej książce historyczka Maria Barbasiewicz. Dobitnie potwierdza to thriller kulinarny "Punkt wrzenia", zawierający ujęcia, jakich nie powstydziłby się "1917" Sama Mendesa.
-
Gastronomiczny thriller, który ogląda się z zapartym tchem. Nie wiadomo, w którym momencie kurek z gazem eksploduje i zafunduje nam danie z alergenami, których się nie spodziewamy podczas posiłku. Wiadomo - aspekt wizualny wpływa mocno na nasze przeżywanie seansu, ale gdyby nie zdolna, aktorska ekipa to film mógłby zostać odebrany jako dobrze udawana jedno-ujęciowa akcja i nic poza tym.
-
Działające niczym szwajcarski zegarek oraz utrzymane w jednym, skwierczącym ujęciu kino, z którego aż kipi od emocji.
-
Jest jednym z najbardziej intrygujących i wielopłaszczyznowych obrazów ubiegłego roku.
-
-
Recenzje użytkowników